Cremă pentru burtică fericită

Fiecare dintre noi își dorește ca sistemul digestiv al celui mic să funcționeze perfect și să fie ferit de discomfort. Îmi amintesc că la nașterea fiecărui copil atunci când mă intâlneam cu cineva eram întrebată dacă are colici si dacă doarme noaptea. Eu le răspundeam că îi țin în brațe când plâng și nu cred că au colici, că e doar un mit. Totuși sunt bebeluși ce plâng și se înroșesc la față dacă nu sunt ajutați să scoată aerul înghițit în timpul alăptării, fie pe sus sau pe jos.

De asemenea sunt din ce în ce ma mulți copii ce au un tranzit intestinal ce are nevoie de ajutor. Ingredientele din această cremă ajută la reglarea tranzitului intestinal și indirect la liniștea întregii familii.

Am testat această cremă pe copilași de 8 zile, diluată corespunzător și de fiecare dată a funcționat. Uleiul esențial folosit în această cremă este Tummy Gize. Baza cremei poate fi cea descrisă pe site sau pur și simplu unt de cocos sau ulei vegetal.

Ingrediente:

Ulei vegetal 30 ml sau unt de cocos (bază de cremă) 30 de grame

3-10 de picături ulei esențial Tummy Gize în funcție de vârsta copilului. Pentru cei mici, până în șase luni sunt suficiente doar 3 picături de ulei esențial.

Acest produs poate fi aplicat nediluat pentru copiii între 2-12 ani, dar ca aproape toate uleiurile esențiale, dacă sunt diluate pot fi folosite de la vârste fragede. Poate vă întrebați de ce nu se recomandă produse sub vârsta de doi ani. Răspunsul este simplu pentru că nu sunt făcute studii pe această categorie de vârstă. Îmi amintesc de momentul când unul dintre copii a fost cam bolnăvior și deși avea doar 4 luni a primit la recomandarea medicului pediatru medicamentație pe care scria a nu se folosi pentru  copiii sub 2 ani. Văzându-mă contrariată, medicul pediatru mi-a explicat că în acest caz se administrează doză adecvată numărului de kilograme al copilului, conform prospectului.

Similar este și în cazul uleiurilor esențiale, în momentul în care înțelegem cum funcționează organismul nostru ne va fi foarte ușor să folosim uleiurile esențiale și pentru cei mici.

Revenind la uleiul esențiale Tummy Gize vă pot spune că are o aromă deosebită, este un amestec liniștitor, calmant și relaxant, care poate fi aplicat pe burticile celor mici. Dacă ne uităm pe lista de ingrediente vom vedea că toate uleiurile esențiale ce intră în compoziția acestui amestec prediluat sunt foarte cunoscute pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

Ingrediente: Gliceride caprilice/caprice, extract de frunze de Mentha spicata (mentă verde), ulei de Mentha piperita (mentă piperată), ulei de coajă de Citrus reticulata (tangerină), ulei de Foeniculum vulgare (fenicul), ulei de semințe de Pimpinella anisum (anason), ulei de rădăcină de Zingiber officinale (ghimbir), ulei de semințe de Elettaria cardamomum (cardamom). Ulei esențial pur 100%

 

Este important să aplicăm cremă după fiecare schimbare de scutec, sau măcar de 3-4 ori pe zi timp de 21 de zile, pentru a ne asigura că tranzitul intestinal este echilibrat.

De asemena masajul bebelușui contribuie la atașamentul dintre bebe și mamă. Studii recente arată că masajul zilnic în primele luni de viață asigură o dezvoltare armonioasă a întregului organism, un somn odihnitor, relaxare și reduce stările de iritabilitate a copiilor. Știm cu toții cât este de obositor și frustrant să nu poți să alini un copil care nu vrea nici în brațe, nici la sân, nici să doarmă sau să se joace, ci pur și simplu orice ai face este nemulțumit. Masajul celor mici are și alte beneficii adiționale ce țin de ușurare a discomfortului cauzat de aerul înghițit în timpul suptului, colici și tulburări digestive ocazionale. Îmbunătățirea sistemului respirator, circulator și imunitar au fost de asemenea semnalate. Masajul cu uleiuri esențiale de calitate și diluate cu ulei vegetal, este plăcut atât pentru copil cât și pentru părintele care face masajul. Părinții ce își fac un ritual din a face masaj în fiecare zi celor mici cu ajutorul uleiurilor esențiale mărturisesc că cei mici cresc sănătoși și le dă părinților încredere că pot răspunde nevoilor celor mici.

Sunt studii realizate în mai multe culturi ce demonstrează faptul că bebelușii ce sunt purtați în brațe, masați, legănați, alăptați vor crește adulți echilibrați, cooperanți, empatici și mai puțin agresivi sau violenți. Chiar și bebelușii născuți prematur se pot bucura de beneficiile masajului blând, sau copiii ce au dezechilibre ale sistemului respirator sau hormonal. Mamele ce trec după naștere prin stări de tristețe ocazionale se simt mult mai bine după ce încep să își maseze zilnic bebelușii.

Masajul bebelușului trebuie să fie blând, într-o stare de liniște și relaxare. Totodată masajul poate calma un copil agitat, putem folosi unul dintre uleiurile esențiale special create pentru cei mici Peace &Calming sau Gentle Baby. Cel mai potrivit moment este înainte de băița sau în timpul ritualului de somn.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *