Curs rapid introductiv

 

 

Utilizarea uleiurilor esențiale este posibilă și fără a fi aromaterapuet dacă respectăm câteva reguli simple. Acest curs rapid își dorește să îți dea o privire de ansamblu despre uleiurile esențiale. În 15-20 de minute poți parcurge întregul material. Sperăm că această călătorie în lumea fascinantă a uleiurilor esențiale te va fascina și pe tine, în același mod în care o face cu milioane de oameni în fiecare zi.

 

CE SUNT ULEIURILE ESENȚIALE?

Uleiurile esențiale sunt seva plantelor. Acestea contribuie la reglarea dezechilibrelor apărute și contribuie la starea generală de sănătate și de echilibru. Într-o manieră similară acționează uleiurile esențiale și pentru noi dacă le folosim. Am întâlnit și persoane pentru care nu funcționează uleiurile esențiale, iar când am rugat să îmi spună ce anume și cum au folosit, mai toate uleiurile erau intacte, fie sigilate, fie consumate doar câteva picături.

Organismul uman are aproximativ 100 de trilioane de celule, doar o singură picătură de ulei esențial conține peste 40 milioane de trilioane de molecule! Da, ai citit bine, adică 4 urmat de 19 zerouri. Acest fapt face ca în maxim 20 de minute de la utilizarea topică, aromatică sau internă, fiecare celulă să fie învăluită de 400.000 de molecule de ulei esențial.

 

CUM SE FOLOSESC ULEIURILE ESENȚIALE?

În funcție de școala de aromaterapie, uleiurile esențiale pot fi folosite aromatic, topic și chiar intern. Fiecare sticluță este etichetată corespunzător modului de utilizare. Iată câteva recomandări care te vor ajuta să începi.

 • AROMATIC: poți folosi un diffuser cu apă rece sau mirosi direct din sticluță uleiul esențial, sau aplica una două picături în palmă și apoi să ții palmele căuș în dreptul nasului pentru 30-60 de secunde.
 • TOPIC: aplică o picătură de ulei esențial în palmă și masează ușor uleiul esențial în spatele gâtului, în tălpi, pe încheieturi, baza coloanei vertebrale, în creștetul capului sau oriunde crezi că organismul tău are nevoie. Folosește ulei vegetal dacă este nevoie, unele uleiuri sunt considerate HOT, adică irită pielea.
 • INTERN: se vor folosi doar uleiurile esențiale ce sunt etichetate pentru uz intern, cele din gama Plus Oil în Europa, sau Vitality în SUA. Poți pune o picătură într-o cană cu ceai, sau o picătură sublingual; poți folosi o capsulă vegetală în care pui una-două picături de ulei esențial și restul ulei vegetal. Poți de asemenea să pui o picătură de ulei esențial într-o linguriță de miere, sau să adaugi o picătură într-o sticlă de inox sau sticlă.

 

DE CE CALITATEA ESTE IMPORTANTA?

După cum povesteam pe blog, la început Young Living m-a ales pe mine, până atunci foloseam sticluțele de ulei esențial din plafar, cred că cel mai scump cumpărat a fost cel de cimbru, pentru uz intern, care costa 27 de lei. După ce am început să folosesc uleiurile esențiale YL nasul meu simte foarte ușor tot ce este sintetic. Nu pot să mai port nici măcar parfumurile pe care înainte le preferam. Atunci când îți alegi furnizorul de uleiuri esențiale îți recomand să verifici cum sunt crescute plantele, cum sunt recoltate, ambalate și dacă poți vizita fermele unde se produc uleiurile esențiale.

”Young Living se mândrește cu faptul că stabilește standardul pentru uleiurile esențiale în domeniul purității și autenticității prin monitorizarea atentă a procesului tehnologic al uleiurilor esențiale prin procesul unic Seed to Seal (de la Sămânță la Sigiliu). Din prima clipă în care semințele sunt alese până când uleiul esențial este sigilat într-o sticluță, aplicăm o serie de teste de calitate riguroase pentru a ne asigura că ceea ce primești este exact cum natura a creat”www.seedtoseal.com

Am avut ocazia să văd în cadrul fermei din Kona, Hawaii întreg procesul tehnologic și am fost uimită de grija pe care o acordă copacilor de unde recoltează semințele, în cadrul fermei sunt doar 2 copaci mamă, așa îi numesc, marcați corespunzător. Îți las o listă cu fermele ce pot fi vizitate, unde mai pui că poți obține periodic și excursii gratuite.

Pasul1: SĂMÂNȚA Semințele sunt atent selecționate de exeperți în baza recoltei de anul trecut, urmărind potența și eficiența.

Pasul2: CULTIVAREA se folosesc doar metode sustenabile, modul de lucru din cadrul fermelor sunt model de bune practici pentru întreaga lume.

 Pasul 3: DISTILAREA Suntem cei mai mari inovatori în materie de distilare a uleiurilor esențiale folosind tehnici patentate.

Pasul 4: TESTARE Testăm toate uleiurile folosind laboratoarele interne, dar și laboratoare 3rd party. Standardele noastre sunt mai ridicate decât standardele internaționale.

Pasul 5: SIGILIU Fiecare sticluță este ambalată cu mare grijă pentru a ne asigura că la tine ajunge produsul perfect.

 

TIPURI DE ULEIURI ESENȚIALE

În momentul de față sunt 4 tipuri de uleiuri esențiale ce pot fi achiziționate.

Autentice: uleiuri pure 100% – specii individuale

Uleiurile esențiale autentice conțin 100% doar ceea ce scrie pe etichetă. Nu au nici un fel de aditivi sintetici adăugați, sau o altă specie de ulei esențial. Acestea sunt doar o categorie foarte mică de produse disponibile pe piață.

Manipulate: 100% pure – specii multiple

Parfumieri sunt adesea angajați de companiile producătoare de ulei esențial pentru a ajuta produsul final să miroasă mai plăcut și mai puțin brut, pământesc. Ei vor înlătura o parte din moleculele mai grele și vor adăuga cantități foarte mici ale altor specii pentru a îmbogăți aroma.

PARFUMURI: pur + sintetic

Vei găsi adeseori etichete pe care scrie ”pur”, când de fapt nu sunt. Este un anumit procent de ulei esențial pur și un procent de sintetic pentru a îmbăgăți aroma finală. Aceste tipuri de uleiuri dau frecvent dureri de cap și nu au nici un fel de valoare terapeutică.

SINTETICE: 100% sintetic

Aceste ‘uleiuri esențiale” nu sunt deloc uleiuri esențiale. Deoarece nu există reguli de etichetare stricte asupra termenului ”ulei esențial”, uleiurile sintetice pot fi etichetate ca fiind pure și comercializate pentru a obține un profit mărit. De cele mai multe ori aceste produse nu au nimic în comun cu mirosul original al plantei, dar pot fi destul de apropiate și poate fi unul din motivele pentru care un consumator nu își dă seama că sunt sintetice și pot avea reacții adverse severe.

 

Câteva informații interesante despre chimicalele din casele noastre.

Produsele de igienă personală conțin unele dintre cele mai dăunătoare chimicale. Într-un studiu realizat de NIOSH, au fost testate 2938 de  chimicale din care au identificate că 884 sunt toxce, 778 provoacă toxicitate acută, 376 sunt iritanți pentru piele și ochi, 314 pot cauza mutații biologice, 218 pot duce la probleme reproductive și 164 pot genera tumori. Sursă: United States House of Representatives Report from the National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH), 1989.

O altă instituție de control din America, EPA ( Environmental Protection Agency:) afirma încă din 1980 că sunt peste 70.000 de chimicale care au fost introduse în mediul nostru din 1950. De asemenea congresul american estimează că în fiecare an sunt introduse aproximativ 3000 de noi chimicale. Sursa: EPA, “Your Guide to the Environmental Protection Agency,” December 1980. “Technologies and Management Strategies for Hazardous Waste Control,” March 1983 by the United States Congress, Office of Technology Assessment.

 

În perioada 1997-2004 au fost raportate în medie 150.000 de cazuri de prezentări la camera de urgență datorate produselor chimice folosite în casele din America. Sursa: National Electronic Injury Surveillance System, 1997-2004 as stated in the 2007 Hazard Screening Report – Home and Family Maintenance Products – Household Chemicals by the Consumer Product Safety Commission.

 

”În fiecare an, peste 90.000 de copii sunt tratați în camerele de gardă din spitale datorită otrăvirii accidentale. Aproape 40 mor. 90% din otrăvirile accidentale au loc acasă” Sursa: The United States Consumer Product Safety Commission “Poison Prevention Poster,” 2013

 

CARE SUNT BENEFICIILE DIFUZĂRII?

Difuserele cu apă rece sunt necesare oricărei familii ce dorește să trăiască într-un mediu sănătos.

Beneficiile utilizării unui pulverizator:

 • sprijină un somn mai odihnitor;
 • sprijină claritatea mentală pe parcursul zilei;
 • promovează o calitate sănătoasă a aerului;
 • crează un mediu ionizat și sănătos în cameră;
 • promoveză un mediu motivațional;
 • ajută la eliminare mirosurilor neplăcute;
 • o alternativă sănătoasă a lumânărilor parfumate;
 • contribuie la a te binedispune;
 • promovează o energie bună.

Ce opțiuni sunt?

Difuser Ultrasonic Aria – are un design superb, cu bază din lemn de arțar, poate fi setat pentru a funcționa de la o oră, până la trei ore, are o vatietate de LED uri colorate și o notă deosebită dată de selecția de muzică inspirată de saloanele de SPA sau poți pune muzica proprie.

 

DewDrop Diffuser – cred că este cel mai popular pulvertizator al companiei Young Living, vine gratuit cu kitul ce conține cele mai utilizate 12 uleiuri esențiale. Are lumină albastră si funcționează până la 4 ore. Este o alegere potrivită pentru camera celor mici deoarece are doar componente din plastic special creat pentru industria medicală. Este ionizator și umidificator.

Lantern Diffuser – preferatul băieților mei, are leduri colorate, funcții de pulverizare intermitentă, ce face ca pulverizatorul să funcționeze până la 10 ore. Are și o funcție de iluminare ce imită o lumânare, arată ca un felinar.

 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cele mai iubite 12 uleiuri esențiale incluse în Premium Starter Kit, intră aici.

 

Materialul de pe acest site este strict cu scop educațional. Nici o informație nu are ca scop diagnosticarea, vindecarea sau ameliorarea unei suferințe sau boli. Vă rugăm să vă adresați medicului pentru probleme legate de sănătate