DIY

Fă singur

Este foarte ușor să faci singur chiar acasă la tine produse pe bază de uleiuri esențiale. Nu e deloc complicat să faci o cremă pentru burtică fericită sau un ser pentru ten. Ai nevoie de câteva ingrediente și de uleiuri esențiale de calitate.

Îmi amintesc că văzusem un tutorial pentru cremă de corp pe blogul companiei și mi s-a părut că textura cremei este atât de fină. Am încercat și eu respectând pașii din tutorial, îl găsești aici dacă vrei să încerci și tu. Mi-a trebuit ceva curaj să înlocuiesc ”cremele” ce conțineau doar unt de cocos, dar apoi am tot repetat această bază de cremă.

Creme

Necesar:

  • borcănel de 30 de grame sterilizat
  • unt de cocos sau bază de cremă
  • 2-10 picături ulei esențial la alegere

Dacă ți se pare prea complicată rețeta de cremă e suficient să pui într-un borcănel de 30 de grame doar unt de cocos, mie îmi place cel dezodorizat și între 2-10 picături de ulei esențial. Pentru cei mici sunt  suficiente 2-3 picături de ulei esențial sau până la 10 picături din următoarele uleiuri esențilae pentru a obține o cremă de față hrănitoare: Tămâie, Copaiba, Lavandă.

Vei găsi aici un tutorial video cu rețeta cremei Burtică fericită

 

Seruri

Pe timpul verii e  mult mai ușor să realizezi seruri deoarece cremele se pot topi cu ușurință. Atunci când creezi un ser ai nevoie de doar câteva lucruri:

  • sticluță cu pipetă sau roll on
  • ulei vegetal la alegere (Jojoba, migdale sau V6)
  • ulei esențial la alegere

În ultima perioadă prefer să realizez seruri deoarece sunt foarte ușor de utilizat, iar dacă ai și niște etichete frumoase, totul pare magic.

 

Lemon cu miere

Cred că această combinație este printre cele mai iubite și mai des folosite de mine și aroma care m-a cucerit de la începutul poveștii mele cu Young Living și uleiuri esențiale. Este foarte simplu, dar absolut delicios, pentru copiii peste 1 an se adaugă o picătură de Lemon+ la o linguriță de miere de albine, iar pentru adulți 2 picături de Lemon+ la o picătură de miere de albine. Mie și copiilor mei ne place să pregătim câte un borcănel de 30 de grame în care punem miere de albine de la apicultori de încredere și 4 picături de ulei esențial de lămâie. Sunt curioasă să îmi spui cum ți se pare această combinație. Își spun cu sinceritate că multă lume s-a îndrăgostit de uleiurile esențiale doar datorită unei astfel de borcănel primit în dar de la mine.

Găsești aici tutorialul pentru această rețetă extrem de simplă, dar un adevărat balsam pentru gât.