intrebari frecvente

Fiecare zi este o oportunitate de a învăța.

Î: Pot folosi în același timp mai mult de un singur ulei esențial (EO)?

A: Poți combina uleiurile simple, poți de asemenea să  amesteci un blend de EO cu un ulei simplu, dar este o ”regulă” de a nu amesteca un blend cu un alt blend de EO. Amestcând doua blenduri vei modifica frecvența uleiului si e posibil să nu obții același rezultat, ca atunci când le folosești separat. Dacă vrei le poți folosi alternativ. EO se absorb rapid în piele așa că poți aplica pe rând blend-urile dorite. Unele persoane preferă să aștepte câteva minute între aplicări sau le aplică în zone diferite, incheituri, în spatele urechii, în talpă.

 

Î: Câte picături de ulei sunt într-o sticlă de 5ml, respectiv 15ml?

R: Aproximativ 90 – 100 de picături în cea de  5ml și 300 în cea de 15ml, în funcție de densitatea uleiului esențial.

 

Î: Pot administra prea mult ulei esențial? Pot simți efecte ale detoxifierii?

R: Știi vorba  ”prea mult bine?” Cred că se poate aplica aproape la orice în viață, dar în ceea ce privește uleiurile esențiale nu îmi fac griji. Aceste uleiuri sunt foarte puternice și concentrate (țineți minte o picătură de Mentă este echivalentul a 28  de căni de ceai), ceea ce înseamnă că trebuie folosit foarte puțin. Uleiurile esențiale sunt acceptate atât de repede de către corpul nostru încât este folosit de tot corpul în 20 de minute. Am auzit că organismul nostru va folosi cât are nevoie și apoi va arunca restul. Totusi poti folosi prea mult? Cred ca depide de organismul tau. Intotdeauna iau lucrurile incetisor si incep cu una sau doua picaturi. Dar daca accidentatl voi varsa continutul unei sticlute pe mine, nu ma ingrijorez prea mult (din punct de vedere fizic, poate doar emotioanal daca e vorba de uleiul Iasomie sau cel de trandafir). Daca folosesti foarte mult e posibil sa simti efecte ale detoxifierii

Î: Am cumparat o sticla noua (de lavanda, Thieves sau menta etc.), dar mirosul este diferit, oare este diferita?

R: Da, Young Living se concentreaza pe compusii terapeutici, nu pe miros, asa ca cel mai probabil ai o sticla dintr-un lot diferit, asa ca  vor mirosi diferit datorita  conditiilor climaterice diferite din fiecare an si regiune geografica. Poti fi sigur ca are aceleasi beneficii ca si sticla anterioara. Poti de asemnea sa o pui in spatele raftului si sa o lasi la “invechit”. Uneori aceasta permite mirosului sa se “aseze”.

I: Este bine sa punem uleiurile de citrice in recpiente de plastic sau spuma (foam)?

R: Doar in cazul in care vrei sa experimentezi cum Styrofoam se dizolva in fata ochilor tai ! Uleiul de citrice mananca platicul, asa ca fii atent si foloseste recipiente de sticla, ceramica sau stainless steel daca pui ulei esential in bauturi.

I: URASC mirosul unor uleiuri, de ce?

R:  Atunci cand IUBESTI sau URASTI modul in care miroase un ulei , poate fi un semn ca organismul tau are nevoie de el. Cauta mai multe informatii despre acel ulei. Sunt doua variante atunci cand respingi un ulei. Poate fi la fel ca atunci cand miros lapte inacrit sau o mâncare stricată, este o repulsie localizată în stomac. In acest caz organismul ne spune ca e bine sa stăm deoparte de acest ulei, este posibil sa fii insarcinata, iar uleiul respectiv sa fie pe lista celor de evitat. Sau poate fi un raspuns de respingere deoarece activeaza anumite emotii sau amintiri, in acest caz centrul limbic este cel ce da raspunsul de respingere. In acest caz este un ulei pe care il poti mirosi din capac de cateva ori pana ce vei observa ca mirosul nu te mai dereanjeaza


I:
 Ce este raindrop?

A: Raindrop este o tehnica de masaj elaborata de Gary Young. Puteti cumpara un raindrop kit ce contine toate uleiurile de care ai nevoie, si un video care iti arata cum sa faci acest masaj. Totusi poti incerca aceasta tehnica chiar daca nu ai kitul! Foloseste uleiurile pe care le ai si urmareste video-ul pe pagina noastra realizat de Alina Onica

 

 Ce semnifica ORAC?

ORAC = Oxygen Radical Absorbance Capacity este capacitatea de absorbție a radicalilor liberi ai oxigenului. Aceasta se face ținând cont de cantitatea de anti-oxidanți din diverse plante.

Cercetătorii de la Departamentul de Agricultura de la Universitatea Tufs din Boston, Massachusets au gândit un test cu care să măsoare capacitatea de absorbție a radicalilor liberi a diferitor mâncăruri și substanțe naturale.

Stresul oxidativ este cauzat de dezechilibrul dintre oxigenul reactiv si capacitatea organismului de a repara ce s-a deterioriat.

 

Ce este frecventa uleiurilor esentiale?

 

Toți știm ce este energia și că unori suntem lipsiți de energie. Dacă nu am fi de-acord cu ceea ce spunea și Einstein că *totul este energie*, atunci nu am recunoaște când energia/frecvența noastră scade.

Bruce Tainio de la Universitatea din Cheny, Washington a construit un echipament pentru a măsura frecvența uleiurilor esențiale, a  oamenilor și a mâncării și a descoperit că frecvența uleiurilor esențiale este cea mai mare din toate substanțele naturale cunoscute de om.

Bazat pe principiul sincronizării, frecvența uleiurilor esențiale va ridica calitatea vibrațională a unui individ.

Moartea începe la 52 MHz.

Toate lucrurile din viața noastră vibrează la o anumită frecvență chiar dacă noi recunoaștem acest lucru sau nu. Dacă am avea un aparat de măsurat am fi poate șocați de rezultate.

Pentru că prietena mea a început să-i audă pe copiii ei vorbind urât s-a hotărât să pună capăt acestui lucru. A fert orez și l-a împărit în două borcane diferite.  Pentru câteva săptămâni a trebuit să fe martora a sute de cuvinte urâte și altele frumoase. După aceste săptâmâni orezul căruia i s-a spus doar lucruri urâte era mucegăit, iar cel căruia i s-a vorbit frumos arăta ca nou. Cuvintele au energie, gândurile noastre au vibrație, au frecvențe pe care le trasnmitem mai departe.

Dicționarul Explicativ al Limbrii Române descrie frecvența ca find : numărul de perioade sau numărul de oscilații complete (dus-întors) efectuate într-o secundă de un corp care vibrează (ex.: coarda la a vl. vibrează cu f. de 440 oscilații complete pe secundă). Unitatea de frecvență. este hertzul* (simbol Hz), de la numele marelui Fizician german H. Hertz (18571894): 1 Hz = 1 oscilație completă/s.

Aparatul construit de Bruce Tainio a arătat că:

  1. Noi funcționăm la 62-70MHz. Când scade sub 62MHz celulele încep să sufere mutații.
  2. Atunci când suntem răciți frecvența scade la 58 și noi fzic simțim asta, doar că nu avem un aparat lângă noi să confrme acest lucru.
  3. Gripa se instalează la 57MHz.
  4. Candida la 55MHz
  5. Cancerul începe la 42MHz.

În cartea Reference Guide for Essential Oils de Connnie și Alan Higley găsim informații despre un experiment în care un bărbat de 26 de ani cu o frecvență de 66MHz doar a ținut o cană de cafea în mână și frecvența a scăzut la 58MHz în 3 secunde. Apoi el a pus cafeaua jos și a inhalat uleiuri esențiale. În 21 de secunde  frecvența lui a revenit la 66MHz.

În al doilea experiment,  un bărbat de 24 de ani a luat o gură de cafea și frecvența lui a scăzut la 52HMz în 3 secunde, dar nu i s-a dat să inhaleze nici un ulei esențial și a durat 3 zile pentru ca frecvența lui să revină la 66MHz.

Un alt experiment a demonstrat infuența gândurilor asupra frecvenței. Un gând negativ a scăzut frecvența cu 12MHz și gândurile pozitive au ridicat frecvența cu 10MHz. De asemenea s-a descoperit că rugăciunea și meditația au crescut frecvența cu 15MHz.